BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екоминистърът: Таксата за концесията на ски зоната в Банско трябва да се преизчисли

Tаксата, която е определена преди време за концесията на ски зоната в Банско, трябва да се преизчисли. Договорът или ще се приведе в съответствие или ще се прекрати. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро пред Би Ти Ви.

Повод за коментара му стана разследването срещу предшественика му на поста Нено Димов, което е свързано с концесията на ски зона “Банско”, чийто концесионер е търговското дружество “Юлен” АД. Нено Димов е в ареста от 9 януари по обвинение за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник.

Емил Димитров добави, че концесията, във вида, в който е определена, трябва да се приведе в граници.

“Проблемът е, че има техническа грешка. Описани са границите, но квадратурата, която е там, е различна от тази, като го заснемеш точно. Сега трябва да намерим коя е най-вярната част. По контур излиза повече, отколкото е описано в договора. Аз съм абсолютно категорично “за” това, което е дадено по концесионния договор, по площ да бъде то – никакви разширения и увеличения”, посочи екоминистърът./Дневник

The post Екоминистърът: Таксата за концесията на ски зоната в Банско трябва да се преизчисли appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!