BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

До седмица ще заработи COVID секторът в онкологичната болница в Благоевград

COVID сектор е в процес на обособяване в онкологичната болница в Благоевград. Каква организация върви в момента в здравното заведение и дали в този сектор ще се лекуват онкоболни ,заразени от коронавирус или други пациенти с COVID?

Заради постоянно увеличаващия се брой на пациентите, които имат нужда от хоспитализация, и за да се спази заповедта на здравния министър, и в онкоболницата в Благоевград трябва да бъдат разкрити допълнителни легла за пациенти с коронавирус. Те ще бъдат седем на брой. В момента се обособява специалният сектор, той ще бъде с отделен вход, за да бъдат спазени всички изисквания.

Управителят на СБАЛО „Св.Мина“ д-р Георги Георгиев заяви, че при добро стечение на обстоятелствата, другата седмица този COVID сектор ще може да функционира.

„Ще концентрираме усилията си в лечение на онкологично болни пациенти с коронавирусна инфекция. Те сега се лекуват в други болници. Знам за няколко човека, при които добре мина оздравителният процес. Всичко, което правим и в заведението, за да следим нещата покрай нашите пациенти – на всеки пациент, който влезе, се прави бърз антигенен тест, кратка епидемиологична анамнеза и ако има проблем, го насочваме към PCR и лечение. Сега ще имаме възможност в този сектор да поемем всички тези неща“, каза още докторът.

 

 

 

Източник:БНТ

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!