BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ИСКА СЪДЪТ ДА РАЗПИТА ИВАН ГЕШЕВ

6198687-1200x628-resize-quadrant(C)

Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева поиска разпит на заместник-главния прокурор Иван Гешев. Тя направи това в Апелативния специализиран съд, където делото срещу нея, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров тръгна на втора инстанция. Тримата са подсъдими за подкуп.

„Едно от доказателствените ни искания беше г-н Гешев да бъде свидетел, тъй като той се изявяваше като ръководител операция по време на задържането ни, а тогава е бил най-обикновен административен директор. Това е в нарушение, тъй като той непрекъснато даваше указания на следователите и лично пред мен им нареди да не бъде допускан адвоката ни. От всички записи по медиите се вижда как той координира и организира нещата, което според мен е конфликт на интереси. Отпадна също в тази тема да се приложат документите за свързаност между Александър Ваклин и Иван Гешев“, заяви Иванчева, цитирана от БГНЕС.

По думите на заместничката ѝ Биляна Петрова те се разбрали за тази свързаност от медиите. Петрова изрази недоумение защо съдът не желае да изчисти името си като направи разследване по случая и заяви, че това е знак, че процесът на втора инстанция няма да е безпристрастен.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!