BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция посреща 80% по-малко туристи в сравнение с миналата година

80% по-малко туристи посреща Гърция към днешна дата в сравнение с миналата година. Тогава страната са посетили 30 млн. туристи. Очакванията за този сезон са да бъде регистрирана поне 1/6 от този брой. Данните съобщи пред БНР социологът проф. Георгиос Плиос, преподавател в Атинския университет.

Той поясни, че туризмът в Гърция е 1/4 от националния доход.„Една част от този доход отива за хората, работещи в туризма. Голям брой хора живеят от тези пари. Освен това държавата получава данъци от туризма. Ако туризмът се намали съществено, означава, че много хора ще останат безработни, което ще се отрази и върху други отрасли на икономиката, държавата ще има по-малко данъци“.

Проф. Плиос допълни:„Държавата ще трябва да помогне на бизнеса, но това означава голям финансов проблем и за правителството. Това ще доведе до повишаване на данъците и до уволнение на държавни служители в някои области. Възможно е гръцкото правителство да поиска финансова помощ от ЕС“.

The post Гърция посреща 80% по-малко туристи в сравнение с миналата година appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!