BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възстановиха три баража край село Стоб

Приключи основният ремонт на 3 баража в землището на кочериновското село Стоб, в горски територии на „ДГС Рилски манастир”. Това е поредният проект с изцяло обществена полза, насочен към възстановяване на технико-укрепителни съоръжения в поройни водосбори, който се финансира със средства от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие.

И трите баража са построени преди повече от 50-60 години в дерето „Буковец”, водите от което се вливат в река Рилска, и оттогава не са ремонтирани. Поради силно поройния характер на водното течение два от тях бяха напълно разрушени, а третият с частично нарушена цялост. За да могат да изпълняват защитните си функции срещу наводнения, свлачища и ерозия и да предпазват населените места oт cepиoзни пpиливни вълни пpи oбилни вaлeжи, ремонтът им беше наложителен.

Общо 9 са възстановените за последните четири години технико-укрепителни съоръжения, изградени в горски територии, стопанисвани от ЮЗДП. Три от тях са в „ДГС Благоевград”, три – в поройни водосбори в „ДГС Петрич” и три – в „ДГС Рилски манастир”. Предстои строителство на нов криволинеен бараж в землището на с. Долна Рибница, община Петрич.

?

The post Възстановиха три баража край село Стоб appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!