BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Всеки здравноосигурен с възможност за безплатен PCR тест за COVID-19 в Благоевград

„В РЗИ – Благоевград всеки здравноосигурен и деца под 18 години, могат да получат направление – талон 104 за безплатно изследване за COVID-19. Изследванията могат да се направят в частната и в болничната лаборатория към МБАЛ. Разходите за безплатния PCR тест се покриват от НЗОК. След получаване на направлението безплатния PCR тест може да бъде направен в рамките на 2-3 дни. Резултатът излиза за 8 часа.

“Говорим обаче в рамките на разумния брой – до 30 човека дневно, а не само за ден да дойдат 200 човека. Нямаме такава възможност, не можем да се справим физически, а и лабораторията има определен капацитет“, заяви в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Той анализира и епидемичната обстановка за деня: 15 са потвърдените случаи с covid-19. От тях 6 са в община Разлог, 3 – община Гоце Делчев, 6 – община Благоевград, като от тях 8 са хоспитализирани в болница. Това не са новоинфектирани пациенти, а вече са на лечение във Вътрешно отделение със симптоматика, с бронхопневмония и след направен тест са положителни за коронавирус.

Няма тежки случаи в интензивните структури.

Д-р Калоянов уточни, че граждани извън областта, които се тестват за covid-19 в двете лаборатории в Благоевград – при положителен резултат се вписват в единната информационна система по настоящ адрес.

The post Всеки здравноосигурен с възможност за безплатен PCR тест за COVID-19 в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!