BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Връщат маските на закрито

Задължителното носене на маски на закрити обществени места и по време на мероприятията на закрито се връщат заради повишения брой заразени с коронавирус. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в МЗ.

По-рано днес при премиера Бойко Борисов се проведе среща с участието на Националния оперативен щаб, ръководството на РЗИ и шефовете на големи болници. Констатацията от нея – “увеличаване на броя на положително носителите на коронавирус в нашата страна и неспазване на дисциплината на голяма част от българските граждани”.

“Продължава да има клъстери, но вече не са толкова добре очертани, колкото бяха преди седмица”, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Искаме, без да въвеждаме някакви нови извънредни нови тежки мерки, да се обърнем чрез вас към българските граждани и да поискаме от тях по-стриктно спазване на действащите мерки, за да няма по-високо разпространение на вируса, а оттам и по-висока степен на заболеваемост на българските граждани“, обясни Ананиев.

В магазините и търговските центрове ще трябва както клиенти, така и персонал да са с маски и със спазване на дистанция от 1,5 м. В нощните заведения, кина, театри и по време на спортните мероприятия на закрито пълняемостта на залите ще трябва да е до 50%, като всички присъстващи ще трябва да са с маски, шлемове и т.н.

При футболните мачове ще се допускат по 1000 души на сектор.

Ще се засили контролът по спазването на противоепидемичните мерки, а до края на седмицата ще се вземе решение и дали да не бъде продължена извънредната епидемична ситуация./bTV

The post Връщат маските на закрито appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!