BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България ще закупи 2 медицински хеликоптера

съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова

България ще закупи две хеликоптерни линейки с 20 млн. лева. Това съобщи в парламента заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж“.

С европейските средства ще бъде изградена съпътстващата инфраструктура в страната и последващ ремонт на машините.

До месец ще стартира конкурсната процедура за доставчик на машините. На този етап министерството не си е поставило крайни срокове по проекта.

Директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев уточни, че на базата на неговия опит доставката на хеликоптери отнема поне година и половина. „Безкрайно щастлив съм, че успях да дочакам тази новина. Очевидно намеренията са нещата да се случат бързо. Предстои обаче страшно много работа в много аспекти, включително и организационни“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Нешев заяви, че е в готовност да помага на държавата по пилотния проект. „Трябва да се обединят всички усилия, на всички експерти в страната, които могат да дадат съвети по този проект“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!