BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов даде пример как да не се спазва новата заповед за маските

 

Премиерът и част от антуража му влязоха в църквата на Рилския манастир без презпазни средства на лицата

Вчера здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която върна задължителното носене на предпазна маска във всички затворени обществени места.

Това обаче не попречи на премиера Бойко Борисов да бъде един от първите, които я нарушават. Както и на куп кора от антуража му, а и на репортери и оператори на медии,  които отразяват посещението му в Рилския манастир.

Там Борисов влезе в цъквата на манастира без да е с предпазна маска. Така постъпиха и игуменът – Адрианополският епископ Евлогий, пиарката на премиера Севделина Арнаудова и още доста хора от присъстващите.

„Без Господа нищо не може да се направи“, заяви премиерът, след като се поклони пред иконите в църквата. След това обсъди набързо с игумена парите, които правителството отпусна за ремонтни работи по манастира.

После Борисов категорично отказа да отговаря на каквито и да е въпроси „В църква – абсурд!“, отсече той и отиде в помещенията на Евлогий, заедно с хората си.

Не се видя някой дори да опитва да подскаже на премиера, че трябва да носи маска в църквата, камо ли да се появи полицейски патрул и да го глоби, каквато съдба сполетя днес трима столичани. Те бяха санкционирани с по 300 лв. защото бяха без предпазни маски в градския транспорт.

 

 

 

 

Източник:segabg.com

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!