BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 20 000 нарушения на пътя са установени в малките населени места

По време на операцията са констатирани общо 19 629 нарушения. Установени са 110 водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол, както и други 20, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози. 773 шофьори са били санкционирани за неспазване на пътната маркировка или знак, 170 – за неправилно изпреварване, 36 – за отнемане на предимство на друго пътно превозно средство, 43 – за отнемане на предимство на пешеходец, а други 75 – за неправилен превоз на пътници и товари. Констатирани са 8 951 случая на нарушаване на скоростните режими, връчени са 2 464 електронни фиша на място.

916 са случаите, при които не са използвани обезопасителни системи от пътници и водачи, това е и причината да се предприетата от днес нова операция, която ще продължи до 10 юни. Основен акцент в нея ще е именно използването на коланите от пътниците и водачите в автомобилите, детски столчета за превозваните в колите деца и каски – за водачите на дву и триколесни МПС.

От ГДНП напомнят, че според Закона за движение по пътищата, санкцията за непоставен колан или каска от водач е 50 лева. За пътник санкцията е същата, но затова, че не е използвал обезопасително средство, със същата сума се глобява и водачът. По същия ред се санкционират водачите и за превоз на дете без обезопасително столче. Следва шофьорите да знаят, че освен финансова санкция, е предвидено и отнемане на контролни точки.

The post Близо 20 000 нарушения на пътя са установени в малките населени места appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!