BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

АПИ: През следващото денонощие се очакват снеговалежи, шофьорите да карат внимателно

Шофьорите, на които утре им се налага да пътуват е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за снеговалеж. Прогнозата на метеоролозите е за виелици и снегонавявания по планинските проходи. В четири области – Монтана, Враца, Ловеч и Габрово, е определен оранжев код за опасно време и за значителни валежи.

В 15 области е обявен жълт код за потенциално опасно време – Видин, Плевен, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, София-град и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Сломян, в които се очакват снеговалежи и увеличаване на снежната покривка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

Пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при снеговалеж. При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност.

The post АПИ: През следващото денонощие се очакват снеговалежи, шофьорите да карат внимателно appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!