BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ансамбъл „Пирин“ отбелязва 65 години от създаването си

94bd786cc16d73a152ad8d2aa5764438

С юбилеен концерт ще бъдат отбелязани 65 години от основаването на Ансамбъл „Пирин“. Той е под надслов  „Песен в гърло се не спира“ и ще бъде представен в Зала 1 на НДК на 14.10.2019 г. от 19.00 часа. В програмата са включени едни от най-емблематичните музикално-танцови платна от различни фолклорни области на България. Творците са подготвили и съвсем нова продукция.

Ансамбъл “Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство по света. Създаден е през 1954 г. През последните години участията на Ансамбъл Пирин стават все по-многобройни.

През месец април  2019 г. творците спечелиха първо място и на Световния фолклорен фестивал „Майорка“, а през месец юни взеха участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в град Будапеща, Унгария, откъдето се завърнаха с плакет.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!