BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Административен съд – Благоевград актуализира режима на работа с всички мерки за извънредната епидемична обстановка

Със заповед на председателя на Административен съд – Благоевград се регламентира достъпът до сградата на съда и режимът на работа, съгласно Правилата и мерките за работа на съдилищата в условията на пандемия, приети от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Административен съд – Благоевград започна разглеждането на всички дела, при засилени противоепидемични мерки.

Запазва се ограниченият достъп на външни лица до сградата на съда. Допускат се граждани само с предпазни маска и ръкавици, след дезинфекция и след измерване на телесната температура. Достъпът до съда е разрешен само за страните по делата и техните адвокати, вещи лица, свидетели и лица, които посещават сградата за административни услуги.

Запазва се и въведената организация – всички административни услуги в Административен съд – Благоевград да се извършват на принципа на „едно гише“, в служба „Регистратура“. Служителите „на едно гише“ работят при стриктно спазване на мерките срещу разпространение на инфекцията COVID-19.

До официалното обявяване на отпадане на риска от зараза, се указва на страните по дела да предпочитат дистанционното извършване на справки – чрез телефон или имейл. Справка чрез физически достъп до делата е възможна след предварително уговорен час със служба „Съдебно деловодство“. По електронен път, по възмoжнocт, се opгaнизиpa и изпpaщaнeтo нa призовки и съдебни книжа.

Чрез сайта на съда, който е основен инструмент за публичност и информация, ще бъде предоставяна всяка информация, важна за граждани, страни по дела, адвокати и други професионални и съсловни организации. Сред специфичните мерки в условията на пандемия е осигуряването на публичност чрез своевременни справки чрез сайта на Административен съд – Благоевград за съдебните заседания по дела с обществен интерес. Административен съд – Благоевград, в синхрон с политиките на ВСС, се включва и в информационната кампания за насърчаване ползването на електронните услуги и електронното правосъдие.

Работата в Административен съд е организирана при стриктно спазване на мерките срещу разпространение на инфекцията, спазване на дистанция съгласно указанията на здравните органи и при непрекъснато ползване на осигурените предпазни средства.

The post Административен съд – Благоевград актуализира режима на работа с всички мерки за извънредната епидемична обстановка appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!