BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Австралия обвини правителството в манипулация по казуса „Полфрийман“

полфрйман

Действията на българските власти забъркаха международен скандал.

Австралия обвини българското правителство, че манипулативно е предало думите на най-високопоставения представител на Канбера на Балканите след срещата му с министъра на правосъдието Данаил Кирилов по казуса „Джок Полфрийман”, съобщава Ей Би Си. Вчера от МП изпратиха съобщение до медиите, в което се цитира посланикът в Атина н.пр. Джон Филп с думите: „Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството“. Самият Полфрийман е коментирал пред Ей Би Си, че подобно изказване би означавало „голямо предателство” от страна на родната му страна.

Австралийското Министерство на външните работи и търговията официално обвини нашата страна в погрешна интерпретация на казаното след срещата между Кирилов и Филп. Говорител на ведомството заяви пред австралийската медия: „Г-н Филп не е използвал думите, които е цитиран да казва. Той изрази определени опасения, включително, че външен натиск може да повлияе на крайния резултат (по отношение на предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Полфрийман – б.р.)”. Според дипломатите в Канбера все още не е ясно на какво основание австралийският гражданин е лишен от свобода, след като съдът го е пуснал предсрочно от затвора и би трябвало да има правото да се върне в родината си.

Източник: БТВ

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!