BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Част от членовете на ОбС – Благоевград предлагат: Пълно затваряне на Благоевград за три седмици. До какво ще доведе подобна мярка?

Днес се състоя първото заседание на новосъздаденият Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград.

На него са направени три предложения, едно, от които включва затваряне на Благоевград за 3 седмици. Членовете предлагат да останат отворени само общински и държавни учреждения, аптеки, банки, бензиностанции и хранителни магазини. Нещо, което към този момент не е предложено все още и от Националния кризисен щаб.

Комисията се състои в следния състав:

Д-р Павлин Янкулски – Председател на комисията; д-р Владимир Пандев- Заместник- председател; Радослав Тасков; Мария Гошева; Христо Ковачки;Кирил Илиев; Мехмед Вакльов; Цветозар Балабанов и Георги Корчев. Това са и членовете на съществуващата вече Здравна комисия към ОбС.

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас. Откриването на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците) е второто предложение ма съветниците. Групата на ДПС пък, се ангажира да достави дарение на апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.

Ситуацията с Ковид-19 в Благоевград е сериозна, но мненията по отношение на предложенията на Комисията предизвикват разнопосочни мнение, а страхът от заразата, вече започва да се измества от страха от икономическата криза и глад.

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб.

Дали ще бъдат взети под внимание, предстои да разберем. Вече е ясно обаче, че гражданите на Благоевград и представители на бизнеса не приеха добре оповестените решения.

Реакциите са повече от логични, защото след сериозната криза, която хората преживяха от началото на март до началото на лятото, когато държавата бе затворена все още оказва въздействие върху финансовото състояние на всички. Бизнесът се задъхва и в момента, а затварянето ще го повлече още по-надолу, а успоредно с това- хора ще загубят работните си места и доходи.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!