BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученичка от Гоце Делчев е поканена в майсторски клас на ЦЕРН у нас

Ученичка от Гоце Делчев е поканена в майсторски клас на ЦЕРН у насЛюдмила Фончева от 8 клас на НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев е поканена в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България,

организиран съвместно с ЦЕРН от физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания на БАН по проект OSOS (Отворени училища  за отворено общество по европейската програма за научни изследвания „Хоризонт 2020“.

В конкурса за място в класа Людмила се състезава с ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, като написа мотивационно есе на английски език, придружено с препоръка от преподавателя си по физика Славена Рускова и с ментор по английски език Катерина Зафирова.

Людмила Фончева е единствена от област Благоевград, която успя да получи покана и заедно с останалите ученици и техните ръководители във финалния кръг на международния конкурс PARTICLES4U. Българските учени от Международната организация  за ядрени изследвания в Швейцария подаряват виртуална визита на 26 март от 14.00 часа за успешното им представяне.

„Поздравявам Людмила Фончева и преподавателките й Славена Рускова и Катерина Зафирова за ентусиазма, познанията и креативността им и им пожелавам да достигнат големи постижения в науката“, каза директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева.

Източник: dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!