BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за подкуп

В резултат на действията на екипите към момента с подкуп е задържан началникът на отдел „Наркотици“ в ГДБОП, както и още двама служители на отдела. От събраните до момента доказателства има данни, че те са получавали подкупи, за да осигуряват логистика на организирани престъпни групи, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици, не само на територията на страната. Реализацията е  започнала към 17 часа вчера, действията продължават и към момента. Информация за нея беше огласена на брифинг в МВР от главния прокурор на Република България Иван Гешев и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че е разпоредил на  главния секретар на МВР цялостен анализ на дейността на ГДБОП, с акцент върху отдел „Наркотици“. На базата на анализа ще бъдат обмислени структурни и кадрови промени. Ще очаквам предложения от професионалното ръководство, за да взема информирано решение. Изключително важно е да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там,   както и да запазим доверието на нашите чуждестранни партньори – добави вътрешният министър.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!