BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С 30 % се намаляват наемите на общинските търговски обекти в Благоевград

Общински съвет – Благоевград одобри предложение за намаляване немите на общинските офиси с 20 % и на търговските площи с 30 %, предаде „Фокус”. Мярката ще бъде в сила до края на месец март. При необходимост е възможно да бъде удължена. Целта на мярката е да се помогне на бизнеса, предвид Ковид кризата и да не се допуска фалита на различни фирми и обекти в Благоевград.

По време на редовното заседание на местния парламент бяха промени в членовете на постоянните комисии. След като Теодор Велчев подаде оставката си като председател на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол, на негово място общинските съветници избраха Мария Гошева. Същата освободи мястото си в комисиите по: образование, култура и вероизповедания и социална и жилищна политика.

Общинският съветник Калоян Ханджийски, неодобрявайки изборът на нов председател на Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол подаде своята оставка от нея. На негово място бе избрана Лилия Мечева. Същата става и член на комисията по социална и жилищна политика. В Комисията по образование, култура и вероизповедания новият член е Соня Ставрева.

Общинските съветници също така направиха промени в правилника за своята работа, едно от които е свързано с това, че общинските съветници вече ще могат да участват в заседанията, както и да гласуват посредством възможностите, които предоставя виртуалното пространство.


Следете 24 часа в денонощието последните новини от Благоевград и региона. Изпращайте вашите снимки на Blagoevgrad.eu@gmail.com по всяко време на дежурния редактор!
За реклама в www.Blagoevgrad.eu: http://www.blagoevgrad.eu/contacts/advertisement

The post С 30 % се намаляват наемите на общинските търговски обекти в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!