Facebook

СЕМ започна процедурата за освобождаване на шефа на БНР

Светослав Костов ФБ

Това стана с три гласа „За“ и два „Въздържал се“.

С 3 гласа „За” и двама въздържали се, Съветът за електронни медии реши да започне процедура по предсрочното освобождаване на директора на Българското национално радио Светослав Костов. Галина Георгиева и Бетина Жотева посочиха, че не са се запознали с всички доказателства около спирането на „Хоризонт“ на 13 септември. Все още не е изслушан и главният прокурор Сотир Цацаров. В рамките на 5 дни, броено от утре, директорът ще може да изложи своето становище на база на аргументите на СЕМ, след като ще последва гласуване на окончателно решение. Костов след това има по закон възможност да обжалва решението в съда.

До ситуацията се стигна след скандали и протести в националното радио. Съдебният репортер Силвия Великова и нейни колеги публично заговориха за цензура и опит на ръководството да влияе на редакционната политика под външен натиск, докато контрапротестиращи съзряха опит да се спрат „реформите”, които Костов планирал да направи.

Междувременно, все още не е ясно защо флагманската програма „Хоризонт” замлъкна за половин ден именно в разгара на скандала с Великова – и то по времето, когато в ефир трябваше да звучи именно предаването, водено от нея. Костов имаше седмица сам да напусне, но отказа.

Източник: БТВ

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!