BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Пътна полиция” с нова акция заради жертвите по пътя

10 души са загинали и един е тежко ранен при 7 пътни инцидента през последните три дни. Причините за това са неправилни маневри, умора при водачите, навлизане в насрещното платно. Това обяви гл. инспектор Николай Крушарски от “Пътната полиция” при ГДНП, който обяви началото на специализирана полицейска акция. Нейната цел е да осъществява контрол в малките населени места, предаде БГНЕС.

“От 14 ч. днес до петък ще бъде засилен контролът в малките населени места, като ще се контролира дали водачите са употребили алкохол, дали използват наркотични вещества, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка “Гражданска отговорност “, обясни той и подчерта, че акцията ще се проведе в два етапа.

“Вторият етап на специализираната полицейска операция ще бъде насочен към водачите на МПС-та, които управляват с несъобразена и превишена скорост на първокласните, второкласните пътища и автомагистралите. Последните инциденти, които станаха повод за тази операция, са точно там“, каза още той и добави, че този контрол ще бъде от петък до неделя, като в понеделник ще продължи контролът в малките населени места в страната.

Попитан на какво се дължат зачестяващите инциденти на АМ „Тракия“, където два пъти се обърнаха ТИР-ове, Крушарски обясни, че ежедневно екипите на ОДМВР – Стара Загора контролират скоростните режими там.

„Там има неравности на пътното платно и несъобразената скорост води до тези инциденти. Затова такива места се контролират ежедневно“, обясни Крушарски.

Той призова водачите да сядат зад волана отпочинали, защото през летните месеци високите температури водят до умора във водачите и отвличане на вниманието им, както и да не предприемат рискови маневри и да спазват дистанция с останалите превозни средства.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!