BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пролетта и зимата се срещат на Кирилова поляна

Пролетта и зимата си дават среща на Кирилова поляна-приказната местност над Рилския манастир.Намиращата се на 7.5 км над Светата Рилска обител „Кирилова“ поляна, е потънала в пролетна зеленина. На север от нея като декор от филм мъгла обвива снежните скалисти върхове на Двуглав, Орловец, Злия зъб и Ловница.

Вдясно от Злия зъб се спуска право надолу „Белия улей“, който в това време на годината тече буен поток, чийто води скачат от 20-метрова скала.

Долу на поляната туристите се броят на пръстите на едната ръка, две от трите заведения работят, но облаците, потвърдили прогнозата за времето, са прогонили очакваните туристи.За това пък към свободната и чиста поляна, по пътя отдолу идват стадо коне.

От Кирилова поляна, любимата за лов и носеща името на принца-брат на цар Борис Трети, и разположена на 1465 м. надморска височина тръгват два маршрута. Първият към Сухото езеро-може би най-красивото в България, и Кобилино бранище, а след това и до м. Мальовица.

Вторият върви по долината на р. Рилска към хижа Рибни езера, с възможност за продължение както към х. Македония, така и към х. Грънчар и Мусаленския дял.

А някои, да не кажем повечето, идват за да прекарат няколко часа под величествените мури и зеленината под тях, с една невероятна гледка към скалистите зъбери на север./БГНЕС

The post Пролетта и зимата се срещат на Кирилова поляна

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!