BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Погромът „Нинова“

След като председателят на БСП Корнелия Нинова не се посвени да използва паметта на големия Стефан Данаилов в своя угода и се снима на гроба му, не е изненада, че апологетите й, вероятно под нейно давление, не се свенят да пропагандират газейки историята.

На днешния митинг-поклонение за загиналите партизани и ятаци 1941-1944, председателят на БСП-Мездра, Илияна Михайлова не се посвени да опетни паметта на жертвите с ненавистна ниновистка агитация. Там, пред мемориала, под паметната плоча: „На героите партизани и ятаци от отряда „Гаврил Генов“, загинали за свободата на народа в борбата против фашизма 1941 – 1944“, местната председателка говори, че срещу Нинова се изправили „тесен кръг от хора с различни интереси, идеологически недоволни или партийно нереализирани.“

Никога досега, БСП не си е позволява да използва исторически събития и дати, за най-долнопробна политическа пропаганда и за разчистване на сметки на председателя на партията с несъгласните от политиката, която води. Никога досега, БСП не е газила собствената си история и тази на България, като я използва безпардонно за личните интереси на председателя. За последните 30 години в БСП е имало противопоставяне на базата на идеологически спорове, но не е имало такава мутренска агресия срещу своите. Никога досега, председателят на БСП не се е отъждествявал със самата партия.

Нинова го направи!

С действията си тя се обяви за БСП и заклейми критиката срещу политиката й, за критика срещу партията. Подходът на Нинова силно напомня на действията на онези десни лидери, партиите на които отидоха в историята след приключването на политическата кариера на създателите им. За всяка своя неудача те обвиняваха БСП. За всеки техен провал бяха виновни комунистите. На Нинова й трябваше виновен и тя нарочи съпартийците си.

Добрата новина е, че БСП не като десните партии, защото не е създадена от Нинова. Лошата е, че Нинова е способна да приключи БСП със самоизяждането от противопоставянето.

Ако БСП не се излекува час по-скоро от Нинова, дните й са преброени.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!