Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан днес, въпреки че твърди, че е внесъл в срок гаранцията си от 1 млн. лв.

Засега е потвърден само фактът за ареста на предприемача, като се очаква от Специализираната прокуратурата да направят изявление, в което да обявят и каква е причината за него.

Пиарката на Бобоков е заявила пред „Труд“: „Днес в 9.40 ч. бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков. Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден“.

Тя е предала и думите на Пламен Бобоков при задържането му: „Ужасени сме от случващото се в държавата! Беззаконията у нас не може повече да продължават! Европа и света трябва да се намесят!“.

Братя Бобокови бяха задържани за участие в престъпна група, която се занимавала с внос на отпадъци. Сред задържаните е и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Но докато за Атанас Бобоков беше поискана и постановена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, за Пламен Бобоков от държавното обвинение определиха гаранция от 1 млн. лв.

Очаквайте подробности!