BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус

Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов. Първият случай на заразен в общинската администрация беше установен при главния архитект на общината, който е настанен в инфекциозното отделение на Благоевградската болница.

Това наложи масово тестване на служителите, които са били в контакт с него. Вчера следобед бяха взети седемдесет проби, а тази сутрин кметът на Благоевград обяви, че всички са отрицателни.

Днес следобед бяхме информирани, че две от пробите са били съмнителни, което е наложило да бъдат повторени, каза пред БТА д-р Калоянов. При повтарянето те са показали положителен резултат за коронавирус. Издирени са контактните и са поставени под карантина, допълни той. Не се налага обаче, да бъдат карантинирани други служители на община Благоевград, които са контактни на далите положителен резултат за COVID-19, тъй като са били изследвани вчера и са дали отрицателни проби, отбеляза д-р Калоянов.

The post Още двама служители на община Благоевград са дали положителни проби за коронавирус

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!