BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отмяната на карантината отпуши пътуванията до Турция

Отмяната на карантината, която от 16 юли може да се замени с отрицателен PCR тест, отпуши пътуванията за ваканция в Турция. Задължителната 14-дневна карантина от трети страни отпадна от 16 юли.

Действащата в момента заповед с условията за влизане в България предвижда всички лица, които пристигат от Швеция, Португалия и трети страни с изключение на Великобритания, Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Украйна да се допускат у нас при представен документ, показващ отрицателен резултат от направен до 72 часа по-рано тест за COVID-19. Само при липса на такъв документ лицата се поставят под 14-дневна карантина, пише “Сега”.

При организирано пътуване партньорската агенция в Турция организира вземане на пробите и придобиването на нужния документ за направен тест преди летовниците да отпътуват обратно за България, показват съобщения в сайтовете на неколцина туристически агенции.

Цената на PCR теста в Турция е 110 турски лири – около 30 лева. Може да се направи на място в курорта, но може и на границата. На Капъкуле е изграден пункт, който обслужва пътуващите 24 часа в денонощието.

Очакванията на агенциите бяха задължителната карантина за Турция да отпадне от 1 юли, но това стана едва тази седмица. Карантината обаче можеше да се заобиколи, ако човек се върне през Гърция. Сега надеждите са от 1 август да се премахнат и тестовете. Извънредната обстановка в България е удължена до 31 юли.

За Гърция пък, която от 15 юли изисква отрицателен PCR тест за влизащите летовници, вече има оферти, които включват в цената на почивката и безплатен PCR тест. Заради новото изискване от началото на седмицата пред частните лаборатории има опашки от чакащи, а цената на един тест е около 100 лв., въпреки че се предлага и семейно изследване, с което цената значително намалява.

The post Отмяната на карантината отпуши пътуванията до Турция

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!