BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Благоевград ще санира сградата на Държавна агенция „Архиви“

 

Община Благоевград започна изпълнение на строително – монтажните работи по проект „Въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в сграда на отдел „Държавен архив” – Благоевград, дирекция „Регионален държавен архив” – София в Държавна агенция „Архиви”.

 

Община Благоевград стартира изпълнението на строително – монтажните работи на сградата на Държавна агенция „Архиви“, която е разположена на ул. „Арсений Костенцев“ № 2 в град Благоевград. Разрешението за строеж е влязло в сила и е издаден протокол № 2 от 09.11.2020 г. за откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

По проекта се предвижда да бъдат въведени пакет от енергоспестяващи мерки – обновяване на фасадите, подмяна на дограмата, ремонт на общите части и санитарните помещения, подмяна на отоплителната инсталация, осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания и др., което ще доведе до намаляване на енергийното потребление и постигане на по-чиста околна среда в дългосрочен аспект.

Общата стойност на проекта е 438 975, 97 лв., срокът за изпълнение е 12 месеца, безвъзмездната финансова помощ е със средства, осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., процедура № BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!