BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Маските станаха задължителни при посещение на търговски обекти и обществени сгради в Благоевград

По време на заседанието бяха набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от днес влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция
при стриктно спазване на дадените указания.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020г.

The post Маските станаха задължителни при посещение на търговски обекти и обществени сгради в Благоевград

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!