BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каша със закона за извънредното положение, депутатите не разбират какво гласуват

Заседанието на правната комисия на парламента беше прекратено временно, тъй като депутатите не можаха да разберат какво гласуват в закона за извънредното положение. Текстовете, които се разискваха и променяха в движение, нямаха нищо общо с доклада качен на сайта на парламента за второто заседание на комисията. Текстовете трябва да се гласуват окончателно в пленарна зала утре. Извънредното положение заради мерките срещу коронавирус Covid-19 беше гласувано на 13 март.

Депутати, предимно от левицата, се скараха с председателката на комисията Ана Атанасова, възмутени, че не разбират какво се гласува и защо в доклада за второ четене не се гласуват предложенията по вносител, а съвсем други текстове.

Оказа се, че “работната група”, начело с лидера на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова между първо и второ четене е внесла почти нов закон от този, който бе приет на първо четене.

Правосъдният министър Данаил Кирилов се намеси и каза, че това, което се гласува, не прилича на доклад за второ четене и призова за преработване на документа.

В крайна сметка бе обявена едночасова почивка.

Комисията се събра след почивката, отново без медии в залата и заседанието се излъчва през сайта на парламента. Споровете и неразбирането на гласуваните текстове продължава.

Ако продължава такова четене пак ще поискам отлагане, заяви и след прекъсването Кирилов. Нито един от депутатите нямаше текст със законовите промени, които трябваше да се гласуват, а те бяха четени от референтите към парламента, които често се объркваха, дали това е текст на вносител или друго предложение. Текст по слушане не се гласува, каза Кирилов.

Председателят на комисията Ана Александрова (ГЕРБ) даде нова почивка за да получат депутатите новите текстове. /OFFNews

Очаквайте подробности!

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!