BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инж. Росица Димитрова : Водата няма цвят и всеки, който пренебрегва проблемите в сектора, заради политически интереси, се оказва от губещата стран

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград инж. Росица Димитрова излезе с позиция по повод днешната сесия на ОбС-Благоевград, която бе провалена след скандал между председателя и част от съветниците.

Една от точките в дневния ред бе упълномощаването на кметът на общината или друг представител на местната власт за участие в Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 07.07.2020 г. До гласуване така и не се стигна, защото 20 съветника напуснаха залата и сесията не можеше да продължи.

Ето какво написа инж. Димитрова:

„Част от общинските съветници в Благоевград днес показаха явна неангажираност по отношение на проблемите, свързани с ВиК сектора.
По време на редовна сесия кметът на общината или друг представител на местната власт трябваше да бъде упълномощен за участие в Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 07.07.2020 г. (вторник) от 11.00 часа в сградата на Областна администрация.
Заради политическите интереси на група общински съветници обаче сесията бе прекратена, като същите излязоха демонстративно от залата.
По този начин жителите на Благоевград остават без възможност да бъдат представени в заседанието, по време на което ще се разглежда Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г., с предвидени инвестиции в публично-общинска собственост на стойност 865 хил. лева.
Напомням, че за периода от 2016 г. до 2019 г., от подписване на договор между ВиК и АВиК, са вложени приблизително 2 млн. лева в публични активи.
Създалата се ситуация носи след себе си редица негативни последствия, а засегнати ще бъдат потребителите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.
Уважаеми г-да,
напомням, че водата няма цвят и всеки, който пренебрегва проблемите в сектора заради политически интереси, се оказва от губещата страна!“

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!