BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Идва чувствително захлаждане, температурите падат с около 10-15 градуса

Облаци, дъжд, вятър и по-ниски температури ни очакват днес. Причината е преминаващ през страната студен атмосферен фронт. Температурите на много места ще останат под 20 градуса, което прави разлика с около 10, на места и с 15 градуса от стойностите през изминалите дни. В следобедните часове по-интензивно ще вали в Рило-Родопската област, там ще има и гръмотевици.

Чувствителна промяна ще настъпи и в планините – освен с превалявания, в много райони ще бъде и мъгливо. Ще духа до умерен, по високите и открити части – силен вятър. Температурите ще се понижат, в Боровец и Пампорово ще е 15 – 16 градуса, по – високите върховете около 6-7 градуса.

Понижението на температурите ще засегне днес целия полуостров, а с изключение на Южна Гърция, където ще е слънчево, над останалата част от Балканите облачността ще е значителна и на много места ще вали. Валежи ще има и над Южна Италия, Южна Франция,както и на места в северните и източните райони на Пиренеите. Над по-голямата част от Западна и Централна Европа ще бъде слънчево, информира БНТ.

Утре у нас облаците постепенно ще намаляват, но в югоизточната половина от страната ще продължи да вали както тази нощ, така и все още утре сутрин.

Вятърът ще остане предимно умерен. През почивните дни слънцето ще ни се усмихва по-често. Сутрешните температури обаче ще се понижат и в котловинните полета при ясно време се очакват първите есенни слани.

The post Идва чувствително захлаждане, температурите падат с около 10-15 градуса appeared first on Blagoevgrad.eu.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!