BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва реконструкция на кръгово кръстовище в Петрич

В четвъртък започва реконструкцията на едното кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в Петрич. Началото на строителните дейности за превръщането на временното в постоянно кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ и ул. „Полк. Дрангов“ налага въвеждането на временна организация за движение. Тя е съгласувана с Областно пътно управление и служба КАТ, има издадени и съгласувания и заповеди. Целта при въвеждането на същата е да бъде осигурен достъп до търговски обекти, банки, хранителни магазини, паркингите на болницата независимо от реконструкцията на кръговото кръстовище. Ограждения и пътни знаци ще бъдат поставени на достатъчна дистанция, за да имат предвид шофьорите къде участъкът е без изход. Ул. „Дунав“ (под Дипа) ще бъде еднопосочна за движение, поемайки трафика в западна посока, ще има достъп до паркинга на намиращия се там голям хранителен магазин, ул. „Скопие“ остава двупосочна.

Част от временния обходен маршрут ще бъде и ул. „Самуилова крепост“, под сградата на Общината, която остава еднопосочна, а движението ще бъде спряно с ограждения по ул. „Полк. Дрангов“, така че е възможно стигането до паркинга пред Детска поликлиника. На същия принцип ще се ограничи движението и по ул. „Рокфелер“ в съседство на големия паркинг на болницата. Достъп до него ще бъде осигурен за пациенти и работещи в района. Участъкът между двете кръгови кръстовища на ул. „Рокфелер“ ще бъде с достъп само през кръговото на ул. „Цар Борис III“ (при Лидъл), няма да се възпрепятства зареждането на търговските обекти там, подхода на живущите до гаражи и работата на банката.

В първия ден на новата организация за движение, 16.07, четвъртък, служители на звено „Общинска охрана“ ще бъдат на място, за да ориентират водачите на МПС. След приключване на строителните работи по първото кръгово кръстовище, започват тези на образуваното между ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“.

The post Започва реконструкция на кръгово кръстовище в Петрич

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!