BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти: Коронавирусът ще докара тежки времена за икономиката на Европа

Европа ще изпадне в рецесия заради кризата, предизвикана от коронавируса, това каза пред БНР Сара Фаулър от „Оксфорд аналитика“. По думите ѝ първите сигнали на възстановяване може да се усетят в края на тази или началото на следващата година, при условие, че Китай не бъде ударен от втора вълна на заразата.

„Със сигурност вървим към много дълбока рецесия. Мисля, че възстановяването може да отнеме няколко тримесечия, а пълното възстановяване – дори няколко години“, каза още тя.

Настоящата ситуация изисква сериозни харчове от страна на правителствата и те трябва да бъдат направени, допълни от своя страна професор Джон Хаслер от университета в Стокхолм.

Според него това ще създаде нови проблеми, но за тяхното решаване ще трябва да мислим, след като кризата премине.

„Ако правилните мерки бъдат предприети, това ще доведе и до нарастване на правителствения дълг. Голяма част от този дълг ще бъде влезе в баланса на Европейската централна банка, което не е непосредствен проблем, но след кризата с Ковид-19 ще трябва да се справяме с него. Това обаче не е толкова голям проблем като цяло, поне засега. Конкретни правителства обаче ще пострадат много. Всички веднага се досещаме за Италия, но няма да е само тя“, каза Хаслер.

В реално време можете, да следите ситуацията с короновируса по света: ТУК

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!