BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доц. Кунчев: Налага се удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната

Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен се налага удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната.

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в Пловдив, съобщава БНТ.

Той обясни, че извънредните мерки трябва да останат заради драстичното повишаване на броя на заразените с коронавирус през последните две денонощия.

“Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да остане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне, ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки”, обясни здравният инспектор.

Според него обаче няма нужда от пълна блокада на населени места нито от повторно въвеждане на задължително носене на маски на открито, съобщава bTV.

Доц. Кунчев потвърди, че работници в предприятието за детски играчки в Доспат са се опитвали да прикрият симптомите си от страх да не загубят работата си.

Той изрази мнение, че засега няма причина да очакваме втора вълна на заразата, тъй като огнищата все още са дифузни. Здравният инспектор се надява новите мерки да пресекат разрастването на епидемията.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!