BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция подготвя споразумение с България за възстановяване на туризма

Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с България, Австрия, Израел и Кипър, предаде БНР, като цитира съобщение на гръцката телевизия Скай. Към тези четири държави вероятно ще се присъединят и други, които успяват да контролират разпространението на коронавируса като Дания, Норвегия, Чехия и Австралия. Целта на двустранните споразумения е да се създадат безопасни коридори, през които Гърция да може са привлича туристите през летния сезон.

Преди дни гръцките хотелиери настояха правителството да осигури облекчен достъп на туристи през граничните пунктове от България. Хотелиерите предложиха да се въведе туристически коридор по граничните пунктове с България, които вероятно ще се използват не само от балканските страни. Заради ограниченията в авиотранспорта собствениците на хотели в Гърция насочват вниманието си към туристите, които могат да влязат в страната през сухопътните граници с България и Северна Македония. В писмо до правителството на премиера Кириакос Мицотакис те настояха да се постигне дипломатическо споразумение за по-интензивно преминаване на туристите с автомобилен транспорт.

В началото на следващата седмица се очаква правителството в Атина да представи цялостен план за отварянето на туризма. Гърция изрази задоволство от представените вчера от ЕК насоки за рестартиране на туризма в страните членки, блокиран заради разпространението на коронавируса.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!