BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гърция затяга още мерките срещу Covid-19

Гърция предприема още по-драстични мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната. Затворена за посещение от днес е и Света гора. Прекратява се посещението на поклонници в атонските манастири до края на месеца. От тази вечер влиза в сила и вечерен час за територията на цялата страна, информира БНР.

„Не изключваме вероятността за удължаване на карантината до Коледа“, заяви пред медиите говорителят на правителството Стелиос Пецас. На извънредно заседание на парламента премиерът Кириакос Мицотакис призна, че както специалистите, така и правителството са допуснали грешка при прогнозиране на разпространението на вируса в Солун. Вторият по големина гръцки град е с най-много случаи на новозаразени, въпреки наложената карантина вече втора седмица.

Днес Светата общност, която управлява Света гора съобщи, че се прекратява посещението на поклонници в атонските манастири до края на месеца. С решение на правителството от началото на националната карантина не се допускат хора на литургия в църквите.

В последните дни, въпреки карантината, завишени резултати с положителен тест показват в Лариса, Пела и Иматия.

В рисковите области Солун и Серес настаняват болни с Covid-19 и в частни клиники.

От тази вечер влиза в сила и вечерният час в интервала от 21 часа до 5 сутринта.

Временното ограничение на влизащите в Гърция ще продължи до края на карантината, информираха властите.

The post Гърция затяга още мерките срещу Covid-19

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!