BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гръцките власти възстановиха издаването на QR кодове за туристи

Гръцките власти възстановиха системата за подаване на електронни формуляри, която генерира необходимия QR-код, задължителен за всички туристи, тръгнали към южната ни съседка. От днес влиза в сила и изискването всички пътуващи да представят отрицателен резултат от направен PCR-тест до 72 часа преди влизането в страната и преведен на английски език.

Колони от чакащи автомобили тук на граничните трасета, днес не се образуваха, въпреки проверките, които извършваха гръцките гранични власти на всеки турист за наличие на отрицателен PSR-тест и QR-код, предава БНТ.

50% по-малко туристи пътуват към Гърция сега в сравнение с миналата година по това време, заради въведените мерки. Това показват данни на Института за анализ и оценка на туризма. От там обясниха, че се очаква с изискването за преминаване и с отрицателен тест за коронавирус, броят на отказалите се българи да почиват в гръцките курорти ще се увеличи.

През пункта “Кулата-Промахон” пътуващите минаваха днес бързо към южната съседка, колони от чакащи автомобили не се образуваха. Гръцките здравни власти продължават на случаен принцип да тестват туристи. Имаше хора, които бяха върнати, защото нямаха направен PCR-тест, въпреки че са представили документи за работа в Гърция. Повечето хора преминаха безпроблемно границата.

The post Гръцките власти възстановиха издаването на QR кодове за туристи

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!