BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гешев: Подкрепям искането на медиците за радикални мерки срещу коронавируса

Той не коментира мерките, сред които поставянето София под карантина

Столичната колегия на Българския лекарски съюз излезе с предложение за  засилване на ограничителните мерки срещу Covid-19, предаде БНР. Медиците настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

„Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако нещата се развият негативно. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик. За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“, коментира Гешев.

„Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства“, посочи още главният прокурор.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. „Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие“, категоричен бе Гешев.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!