BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В деня на Света Марина осветиха нов параклис в Сенокос

Осветиха новопостроения параклис в чест на Света Марина на свято място в Сенокос. Днес, точно в деня на Света Марина, миряни се събраха в местността при вековния бор на освещаване на новия параклис.

Традиционно, в полите на Пирин, при вековен бор, миряни се събират през юли за празника на Света Марина. Всеки ходи с вяра в доброто и с усещането за магичната сила и енергия на големия бор точно при параклиса.

Традиционно на празника се събират десетки, които вярват в разказите за мястото и за това, че допреш ли се до бора – той пречиства и изцелява.

Тази година, миряните бяха посрещнати от нов параклис. Отец Яне отслужи празнична литургия и освети новопостроения параклис и вкусния курбан, който бе раздаден на хората за вкъщи. Обща трапеза нямаше. Днес миряните се събраха, но само за да запалят свещица и да се помолят за здраве. Да запалят свещ дойдоха и основния инициатор и дарител за построяването на божия храм кметът на община Симитли Апостол Апостолов, кметът на Мечкул Цветанка Илчова, кметът на Крупник Иванка Чакалска и кметът на Черниче Георги Стефанов.

The post В деня на Света Марина осветиха нов параклис в Сенокос

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!