BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вълчев: 1-2 седмици онлайн уроци в 6-7 града, после редуване до Коледа

В най-проблемните градове като София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Шумен и Русе може да има 1-2 седмици за всички онлайн обучение, после да се направи график на редуването до Коледа.

Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той обясни, че в момента онлайн продължават 45 процента. 1300 от 2400 училища все още не са се сблъсквали с Ковид-19. „Сигурен съм, че гласовете да се премине на дистанционно обучение до края на учебната година не са мнозинство“, каза още министърът.

Според него било нормално да има страх сред учителите. Щяла да се обсъди и възможността маски да се носят и в клас, макар че това в никакъв случай нямало да улесни учебния процес. „Категорично не обмисляме вариант да се учи онлайн до края на учебната година. Търсим разумни локални решения, дистанционно обучение няколко месеца е пагубно за знанията и уменията, социализацията, физическата активност и психиката на децата“, каза Красимир Вълчев.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!