BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Владислав Горанов: Не е моментът да си говорим за демокрация

 

„Не е моментът да си говорим за демокрация“. Това заяви пред БНР министърът на финансите Владислав Горанов.

 

Той посочи, че въведените строги мерките са свързани с това „да създадем предпоставка за не добро разпространение на коронавируса, а не да създаваме ограничения“. 

Горанов уточни, че строгите мерки ще важат само в периода на въведеното извънредно положение.

 

Според него не може да се говори за мораториум върху кредитите. Не приемаме този популистки ход, който може да влоши състоянието на търговските банки.

„Няма как да говорим за мораториум в едни облигационни отношения. Искате ли да направим мораториум и върху това да можете да изтеглите вашия депозит от банката? Защото от едната страна са вложенията на хората, от другата – раздадените кредити от банките на отделни физически и юридически лица“.

Министърът на финансите коментира в предаването „Неделя 150“ финансовите мерки, които са предприети във връзка с извънредното положение, за да се „помогне с ресурс от страна на държавата и с регулаторни мерки от страна на банковия надзор:

„Предприели сме мерки да осигурим гъвкавост – с допълнителна капитализация на Българската банка за развитие“, посочи Горанов.

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!