BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият тубдиспансер в Благоевград разкрива отделение за лечение на пациенти с коронавирус

В Специализираната  болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бивш Тубдиспансер/ се разкрива отделение за лечение на пациенти с коронавирус. Днес монтират висококачествена станция за сгъстен въздух.

Днес започнаха дейности за реорганизация и структуриране на отделението, което е самостоятелен корпус с отделен вход.

Засилените мерки са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус на територията на страната. Специалисти, в момента монтират висококачествено оборудване, станция за сгъстен въздух – винтов компресор и изсушител.

Заместник –кметът по строителството инж. Евгени Терзиев и директорът на дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ инж. Венелин Трошанов посетиха днес болницата, за контрол на изпълняваните дейности.

Капацитетът на отделението е 15 легла за болни и то ще заработи при необходимост. Директорът д-р Петър Георгиев декларира, че персоналът на лечебното заведение, е готов да окаже адекватна помощ на пациенти с белодробни усложнения.

Останалите три болници на територията на община Благоевград- МБАЛ-Благоевград, МБАЛ „ПУЛС“ и СБАЛО „Свети Мина“  също ще се включат при необходимост.

The post Бившият тубдиспансер в Благоевград разкрива отделение за лечение на пациенти с коронавирус

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!