BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Агенцията за пътна безопасност работи като скъпа рекламна фирма

С билбордове, детски конкурси и презентации се ограничава работата на чиновниците срещу рисковете на пътищата

За пореден път Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ сама постави под съмнение смисъла от съществуването си. Административната структура действа от февруари 2019 г. и харчи годишно над 2 млн. лв. за изръжката си, пише вестник СЕГА. Въпреки това, единственото, с което агенцията може да се похвали на 29 юни – международният ден на пътната безопасност, е рехава агитационна кампания срещу рисковете по пътищата – нещо, което би могла да свърши с доста по-малък бюджет някоя частна рекламна фирма.

Кампанията се провежда под мотото „На пътя животът е с предимство“ и се състои от „редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност”. На първо място, обръща се внимание на теми като превишената скорост, говоренето по телефон по време на шофиране, ползването на колани и опазването на пешеходците. „За всяка от тях са разработени единни визии, които са предоставени за безвъзмездно ползване на областните администрации, общини и други институции, неправителствени организации и компании”, констатират със задоволство от агенцията. Остава неясно защо се набляга на това, че въпросните неясни „визии” били предоставени безвъзмездно – нали създаването им е единствената реална дейност, която извършват чиновниците.

Другото, с което се отчита агенцията за милионния си бюджет, е „активности в детски градини, открити уроци в училища и организиране на детски конкурс” във Велико Търново; изложба посветена на пътната безопасност, във Враца; беседи с деца и ученици в Кюстендил; презентация на тема: „На пътя животът е с предимство!“ сред кандидат-шофьорите в Кърджалийско; демонстрация на първа долекарска помощ и състезателни игри в Плевен и други подобни.

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!