BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRomanian
Facebook

Цветелина Пенкова: Гоце Делчев е визитката как БСП управлява на местно и национално ниво с работещи политики за хората

Цветелина Пенкова: Гоце Делчев е визитката как БСП управлява на местно и национално ниво с работещи политики за хоратаЦветелина Пенкова: „Гоце Делчев е визитката как БСП управлява на местно и национално ниво с работещи политики.

Необходимо е да се запази инвестиционната програма на държавата спрямо общините. Трябва да има стимули за изграждане на индустриални зони.“

Това заяви кандидатът за евродепутат от коалиция „БСП за България“ Цветелина Пенкова в Гоце Делчев след среща с кмета на града Владимир Москов и граждани. Тя отбеляза, че работи и ще продължи да работи, за да останат младите хора да работят и се развиват в България.

„В областта на образованието, здравеопазването, социалните дейности и инфраструктурата община Гоце Делчев е пример за действие“, изтъкна Пенкова. Тя коментира, че екипът, който управлява общината показва ясно какво е политика в интерес на хората:

„В общината има добре развита индустриална зона. Районът има и прекрасни природни дадености и разполага с много потенциал за развитие на туризма.

Гоце Делчев е един от малкото градове в България, които строят социални жилища по европейски проекти и започва работа по проект, насочен към кадрите, които предоставят социалните услуги, като финансирането ще дойде от програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027, съфинансиран от Европейския социален фонд.“

Цветелина Пенкова открои още факти- ремонтирани са училища и детски градини и са изградени спортни площадки на открито, Гоце Делчев е един от градовете с активно работеща Местна инициативна група и бизнес инкубатор, работещи по национални и европейски проекти в полза на хората и бизнеса.

„Трябва да се открои постижението на общината, че успя да инвестира европейски средства в публична и културна инфраструктура- ремонтирани са болницата и училищата. Благодарение на усилията на местната власт се финансира специализацията на лекари с ангажимент да работят в Гоце Делчев поне 5 години“, изтъкна още Цветелина Пенкова.

В интересната дискусия хората споделиха, че трябва да се оказва подкрепа за фирмите, които инвестират в кадри, високоплатени дейности и производства извън големите градове. Необходимо е и да се положат усилия за осигуряване на подходяща работа за младите хора, за да останат в страната. Изтъкната беше нуждата от по-сериозен натиск върху полиция, прокуратура и всички държавни органи, за да си вършат качествено работата и да не се заобикалят законите.

Всички присъстващи се обединиха около мнението, че за страната ни е важно да има представители в Европейския парламент като младата и опитна Цветелина Пенкова, които са достатъчно подготвени, утвърдени професионалисти, имат ясни приоритети и визия какво е нужно да се промени в ЕС и най-важното – ще отстояват националните ни интереси.

В срещите, освен кмета Владимир Москов, участваха председателят на общинския съвет Иван Геров, заместник-кметът и областен председател на БСП Валери Сарандев, настоящият депутат от БСП Богдан Боцев и кандидатите за народни представители от листата на коалиция „БСП за България“ в региона Гергана Орманлиева, Димитър Савов, Георги Серафимов и Лилко Айвазов.

За достойна България в мирна Европа! С номер 24, преференция 103

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!