BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хиляди последователи на Бялото братство отново се събират край Рилските езера

Хиляди последователи на Петър Дънов ще се включат в посрещането на Слънчевата Нова година и ще изиграят танца Паневритмия на 19 август в Рила планина. Сред гостите има големи групи от Канада, САЩ, Русия, Испания, Италия, Мексико. Участници в събора призоваха хората, които за първи път се качват в планината, да бъдат добре облечени и приготвени за планински условия.

Освен почистване на езерата, от братството са организирали през тази година и рекултивация на туристическите пътеките и каменните ограждения по обозначените маршрути в района на Седемте езера.

Лагерът на Бялото братство се разраства всеки ден в Рила планина, където по традиция на 19 август обществото очаква настъпването на Слънчевата Нова година. Тогава последователите на Петър Дънов посрещат изгрева на слънцето от Молитвения хълм, а след това участват в ритуала паневритмия край езерото “Бъбрека”.

The post Хиляди последователи на Бялото братство отново се събират край Рилските езера

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!