BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Точно както сезоните се сменят

Точно както сезоните се сменят, така и нуждите на вашия имот и оборудването, което използвате, за да го поддържате, търпят промени. Как подготвяте и използвате вашите машини за прехода от един сезон в друг е изключително важно за осигуряване на дълголетието на вашите машини и инвентар. Като собственик и оператор на оборудване Kubota, ваша отговорност е да бъдете подготвени за променящите се нужди на оборудването, тъй като условията се променят през цялата година. За да помогнат, от сайта KubotaGreenTech-bg.com са събрали за нас сезонен наръчник с най-добрите съвети за готовност и поддръжка на оборудването през цялата година.

В началото на пролетните и летните месеци

Определете проектите си и се уверете, че имате подходящо оборудване: Наближавайки пролетта, оценете целите, които имате за вашия имот, които ще започнат през пролетта и ще продължат през цялото лято.

Например, ще подготвяте ли парцел за посев или ще разширите вече залесена местност или фокусът ви ще остане повече върху озеленяването на вашия имот? В зависимост от отговора си може да помислите за закупуване на ново оборудване. Машините от Кубота Серия L2, подобно на новите L2502 и L4802, съчетават комфорт, модерен стил и оперативност за операции като хоби земеделие и поддръжка на земята. Ако поддръжката на ландшафта е ваш приоритет, помислете за актуализирания Z200 за жилищна косене или Z400 за грижи за имоти или основания и косене. Освен това RTV520предоставя допълнителна полезност за всеки състав, когато става въпрос за преминаване на вашия имот и теглене на вашите проекти.

Пригответе оборудването си за топло време: Уверете се, че цялото оборудване е готово за сезона, особено ако е било на склад през цялата зима. Напълно зареждането на батерията и знанието, че е в добро състояние, е критична първа стъпка, както и проверка на протектора и налягането на гумите на устройството. Други основни проверки включват добавяне на пресни течности според препоръчителните интервали на обслужване на Kubota, смяна на маслото, проверка на коланите на машината за износване, изследване на лагери, вериги и зъбни колела и осигуряване на правилното смазване или заточване на частите.

В началото на есенни и зимни месеци

Провеждане на рутинна поддръжка: Сезонната поддръжка трябва да се провежда независимо от температурите, включително променящите се течности и филтри. Всеки климат е различен, така че е важно да проверите ръководството на собственика си за това какви течности да използвате предвид вашия конкретен номер на модела и местния климат. Постоянните проверки са още по-критични през зимните месеци. Отнемането на няколко допълнителни минути всеки ден за ежедневно почистване и проверки е от решаващо значение за идентифициране на малките проблеми, които могат бързо да се превърнат в основни, ако останат без решение. Преглеждайте редовно маркучите на течностите за пукнатини – добавеният стрес от студените температури може да причини напукване при много студени температури. Други области за проверка включват смазване с масло и мазнини, охлаждаща течност, нива на гориво, функция на батерията и ходова част.

Пазете трактора и инвентара си чист: Почиствайте редовно ходовата част – натрупвания от сняг, сол и лед може да се залепят за машината, причинявайки проблеми с производителността и мобилността.

 

Съхранявайте правилно: Поставянето на оборудването в навес или сграда ще намали зимното напрежение върху оборудването. Когато дойде време да го стартирате, оставете машината да се загрее правилно – резултатите са по-добри, когато двигателят и машината имат време да се затоплят над 40 градуса. Добавянето на блок-нагревател към машината ще намали времето за загряване и ще позволи на кабината да се загрява по-бързо.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!