BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Синоптиците прогнозират сняг във втория ден от пролетта, вижте къде

Сняг ще вали в някои райони на страната във втория ден на астрономическата пролет.

През нощта над Източна България ще има значителна облачност, на места със слаби валежи от дъжд и сняг. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб западен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Североизточна България между 8° и 11°, в София – около 13°. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около 0°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и към края на деня вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

В отделни райони, главно в котловите на Западна България, ще има слани.

В четвъртък ще има разкъсана облачност, над източната половина значителна и на много места там ще има валежи от дъжд, който в отделни райони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.
 

сняг
НИМХ

 

Според прогнозата на НИМХ дъжд ще има в областите Русе, Велико Търново, Ямбол, Бургас и Варна. Снеговалежи се очакват в Шумен и Силистра.

Утре над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони – дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 6°, на 2000 м – около минус 1°.

 

В петък в западната половина от страната ще е почти тихо, предимно ясно и на отделни места отново ще има условия за слани. В източната част ще духа слаб северен вятър, ще има разкъсана облачност, преди обяд на много места в равнините значителна ниска, от която е възможно и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е намалена.

В събота ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Вятърът ще стане южен, все още ще е слаб, но ще започне затопляне.

Източник: blagoevgrad-news.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!