BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Симитли празнува юбилей – става на 50 години

Град Симитли навършва 50 години. По повод юбилея ще бъдат удостоени всички кметове на община Симитли. Ще има и голяма кукерска изложба. Празникът е на 29-ти август.

Тържествена сесия на Общински съвет ще има на площада в град Симитли, в деня, в който Симитли е обявен за град. Това се е случило преди 50 години, на 29-ти август 1969 година с указ 828. От 1969 година града ни управляват Стоян Атанасовски, Борис Бачев, Спас Янчев, Павел Ангелов, инж. Димитър Падежки, Николай Атанасовски, инж. Васил Георгиев. Всички те ще бъдат удостоени със званието „почетен гражданин на град Симитли“. Празничното заседание на Общински съвет е от 18:00 часа. Веднага след това най-красивите маски и костюми на кукерите от симитлийска община ще бъдат представени в богата изложба.

Ще има и празнична програма. С талантливите деца от общината. За празника по повод 50 години град Симитли ще видим и спектакъл на ансамбъл „Пирин“.

The post Симитли празнува юбилей – става на 50 години

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!