BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разхлабват още мерки в страната

Здравните власти разхлабват още противоепидемичните мерки в страната. Това стана ясно от брифинг на здравния министър в оставка Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. рисъствените занимания в езикови, образователни центрове и школи от утре, 24 април, ще са разрешени, съобщи Ангелов.

Спортните събития на открито отново ще могат да се провеждат пред публика. Стадионите ще бъдат отворени за феновете от утре. На трибуните обаче ще се допуска до 30% заетост от капацитета на стадиона, предаде БГНЕС.

Със следващата заповед на здравния министър, след като бъде удължена извънредната епидемична обстановка, ще се увели и броят на класовете, които могат да присъстват в училище. Това ще стане от 10 май.

От 1 май, във връзка с туристически сезон, ще разрешим влизането в страната да става с ваксинационен сертификат, с документ за отрицателен PCR тест за коронавирус и с документ за преболедуване на COVID-19 не повече от 6 месеца от датата на влизане на територията на страната, съобщи Ангелов.

Доц. Кунчев от своя страна уточни, че преболедуването се доказва с документ не от болница, а с документ от PCR или антигенен тест.

The post Разхлабват още мерки в страната

appeared first on Blagoevgrad.eu.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!