BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестът в Благоевград противопостави кмета Томов и актива на ГЕРБ

Съхраняват ли се озвучителна техника и знамена, използвани за протест, в сградата на Община Благоевград, този въпрос вълнува социалните мрежи и част от благоевградчани от вчера.

 

Всичко започна, когато Александър Петков – част от пиарския екип към ПП ГЕРБ – Благоевград, сигнализира чрез профила си във „Фейсбук“, че в общинската сграда се съхраняват вещи на протестиращите от Благоевград.

Според Петков и показания от него видео материал, знамената и тонколона на антиправителствения протест в Благоевград са на „склад“ в Общината.

 

Петков пита дали всеки жител на общината би могъл да ползва сградата, за да съхранява лични вещи. Според Петков всяка вечер в извън работно за Общината време, охранител отключва страничния вход, за да може гражданите да приберат вещите си. На кадрите се вижда и общинския съветник и редовен протестиращ Калоян Ханджийски.

 

На стената си Aleksandar Petkov пише:

 

Интересно явление да протестите. Още по-интересно става, когато озвучението и плакатите, които се използват от протестиращите, се държат „на склад“ в сградата на Общинска администрация. Във видеото и снимките нагледно се вижда как водачите на протеста Тони Рокера и Калоян Ханджийски чинно прибират техниката и плакатите в сградата. Изчакват да им се отключи, оставят ги и си излизат. И тук е ред да задам някои въпроси.

 

1. Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите?

 

 

 

2. Г-н Кмете, по кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?

 

3. Г-н Тодоров, има ли решение на Общински съвет Благоевград за тези действия и ако да, може ли да го представите?

 

4. Г-н Кмете, финансирате ли по един или друг начин протестите?

 

5. Г-н Кмете, може ли да осигурите едно помещение и за нас, обикновените граждани, ей така, да си оставяме неща вътре?

 

6. Г-н Кмете, как е регламентиран достъпа до сградата на общинска администрация след работно време?

 

Питам си аз…“, написа Александър Петков.

 

От изявление на кметът на Благоевград – Румен Томов, стана ясно, че в Общината се съхраняват знамената и тонколоната на протестиващите като кметът обяви, че подкрепя всяка форма на граждански протест и изказване на недоволство, дори и насочено спрямо него.

 

„По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите. След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация. Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.

Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек , политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни.

 

Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживят в ролята на ментори на обществото. Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес. Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации. Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.

 

Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград.

 

Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им.“,  написа Румен Томов във Фейсбук профила си.

 

 

 

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!