BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Няма лоша реклама“ – Борисов няма да иска разследване на изтеклия запис

БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не възнамерява да иска разследване кой е публикувал записа, в който глас, приличащ на неговия, си служи с нецензурни обиди по адрес на европейски лидери и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се разбира как превишава правомощията на министър-председател. В коментар пред журналисти в понеделник (15 юни) по време на поредната инспекция на пътно строителство, той дори заяви по повода, че

„Няма лоша реклама“

 

Записът изтече в платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube и в тази за аудиосъдържание SoundCloud в петък (12 юни). В него се чува глас, който говори по телефона и който прилича на този на Борисов. От изреченото се разбира за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър.

Всичко за записа четете тук.

В първите часове след разпространението на записа Борисов и пресцентъра на Министерски съвет отказаха на отговорят на въпросите, свързани с него. В петък вечер премиерът пусна иронично видео във „Фейсбук“ с репликата „Забавляваме се“, която явно беше намек, че записът е монтаж. В събота в живото излъчване от джипа му реагира, че не може да го впечатли, а после пред журналисти коментира общо темата, като вметна, че става дума за „ментета“ и да наемат актьора Ненчо Балабанов да го иминира. Само сайтът „Епицентър“ (на Валерия Велева) цитира Борисов, който пред изданието се заклева, че записът е лъжа и това не е неговият глас.

В понеделник премиерът беше питан от журналисти дали ще поиска да се разследва кой е изготвил и пуснал записа в общественото пространство. „Не ме интересува , ако се вкарам само да мисля за това, значим да му обръщам внимание. Няма лоша реклама“, отговори той.

Няма информация дали прокуратурата ще се самосезира и ще разследва записа, кой го е направил и кой го е разпространил.

„Прави ме по-силен“

„На Давоския форум ни демонстрираха как, например, на кмета (бел. ред. – до Борисов стои кметът на Велико Търново Данаил Панов) взимат интервюта и с неговия глас, с неговите думи… И на Обама, и на Путин му бяха направили…Но това само ме прави по силен. Колкото пъти ми го направят, толкова пъти ги бием“, добави премиерът и лидер на ГЕРБ. Борисов явно визира предишни случай, в които са изтичали записи с негово участие.

В коментара си той си послужи и с думата „хунта“, употребявана по адрес на сегашните управляващи от укриващия се в Дубай бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков с 18 обвинения. „Един вика „хунта“. Вие видели ли сте тиранин да му правят такива работи?!“ попита риторично той. По повод заявката на Божков да започне политически проект, Борисов каза: „Колкото искат проекти да си направят, ние си правим нашия.“ Борисов на някалко пъти вмята, че който иска да прави проекти – той строи. (Часове по-рано Божков заяви, че „през 2014г. се е поддал на изнудване на управляващата хунта“)

Премиерът коментира темата пред журналисти докато инспектираше днес строителството на скоростния път Ботевград – Мездра.

 

 

 

Източник:dnevnik.bg

 

Източник: blagoevgrad-news.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!